ДАХ-ЦЕНТР все для Даху та Утеплення

Чим покрити дах? Яка покрівля найкраща?

 Цим питанням задається майже кожна людина, яка розпочала власне будівництво. Щоб зекономити наш і ваш час, ми вирішили написати цю статтю.
 
1. Металочерепиця. За останні десять років, на території України найпоширенішим покрівельним матеріалом стала - металочерепиця. Ще на прикінці 90-х років вона почала витісняти шифер, як основного конкурента. Метал відносно дешевий, але є й достатньо дорогий, наприклад від Ruukki. Ціна залежить від товщини металу, якості сталі, полімерного покриття та вмісту цинку. Монтаж металочерепиці не потребує професійних навиків, при наявності покрівельних листів довжинами 3-6 метрів, монтаж здійснюється дуже швидко. Саме тому майстри наполегливо рекомендують цей покрівельний матеріал, для них це швидкий заробіток, що не потребує сертифікації та навчання. Ще один значний мінус такої покрівлі - піддається корозії, також нульова шумоізоляція та теплоізоляція. Зимою  власники помешкання витрачають величезні кошти на опелення, через величезні тепловтрати. При складних конструкціях даху - величезна кількість відходів. Завдяки тому що метал є провідником, під такими покрівлями підвищена вологість, яка руйнує ваші ремонти та шкодить здоров'ю.
У Європі люди не накривають свої будинки металочерепицею у зв'язку з непрактичністю.
 хвиля Monterrey 
2. Бітумна черепиця. Цей покрівельний матеріал прийшов до нас з Канади. Саме Канада є тією країною, що за кліматом дуже схожа до Західної України. А саме висока вологість, холодні зими, постійні зливи... Ціна такої покрівлі залежить від якості бітуму, виду (окиснений, сбс чи апп модифікований), ваги та країни виробника. Ця покрівля надає будинку красивого вигляду. Також вона не шумить під дощем, не нагрівається та не охолоджується в порівнянні з металом. Фактично бітумна черепиця є безвідходним матеріалом. Незначним недоліком такої покрівлі - витрати на сплошний настил (OSB плита).
Акцент - Спілий гранат
3. Композитна черепиця. В порівнянні з металочерепицею це сталевий лист що оброблений не цинком, а алюцинком або іншим захисним покриттям, що зверху покритий кам'яною посипкою. Хороша шумоізоляція, низька теплопровідність. Це довговічний матеріал. Основним недоліком такої крівлі є висока ціна. Ексклюзивний вигляд вашого будинку під комозитною черепицею забезпечений.
metrotile MetroViksen  
4. Натуральна черепиця. До цього виду відноситься як: керамічна черепиця, так і цементно-піщана черепиця. За характеристиками ці матеріали є ідентичними, а саме: низька теплопровідність, а отже високий комфорт (взимку тепло, влітку прохолодно). Відрізняються вони тільки складом, кераміка - глина з домішками мінералів, цементно-піщана - цемент з піском та барвниками. Цей матеріал є найдовговічнішим, може вистояти понад 100 років. Малий відсоток відходів при монтажі. В нашій країні вагу такої черепиці відносять до недоліку, хоча для нових будинків це навпаки є перевагою, особливо для будинку з бруса. Цей вид покрівлі - найпоширеніший у Європі. Також недоліком можна назвати відсутність професійних майстрів.
koramic Old Hollow дахнатуральна черепиця Amber 12V
 
Надіємось, що наша стаття стане для вас корисною, та підскаже у якому напрямку варто рухатись. І головне - не варто слухати думку майстрів, тому що вони зазвичай радять тільки те що можутьшвидко зробити, та відповідно заробити. Пам'ятайте, що дах це основна складова вашого будинку під яким прийдеться жити не один десяток років. Також пропонуємо ознайомитись з розділом - автоматика для воріт.

Чим покрити дах? Яка покрівля найкраща? Вибір покрівлі для дому.  

Додаткові послуги