ДАХ-ЦЕНТР все для Даху та Утеплення
У цій статті ми постараємось надати вам максимум інформації щодо переваг та недоліків металевої та бітумної покрівлі.
На сьогоднішній день металочерепиця - є найпопулярнішим покрівельним матеріалом за рахунок низької ціни та простого монтажу. Але враховуючи те, що металева крівля менш довговічна та дискомфортна в плані проживання у мансардних кімнатах, правильним вибором стане - бітумна гнучка покрівля, виготовлена з натуральної сировини.
 1.Естетичний вигляд.
У бітумної черепиці на відміну від металу величезний асортимент моделей, форм, візерунків та кольорів. Для дахів будь-якої складності та архітектурного стилю можна підібрати саме той варіант, що найкраще буде відображати характер вашого будинку.
 Що краще бітумна черепиця чи металочерепиця?
2.Економність.
При складних конструкціях даху, у металочерепиці кількість відходу може сягати до 40%! Бітумна черепиця - є фактично безвідходним матеріалом, а це в свою чергу наближує цінову політику комплексу покрівлі обох матеріалів. Найбільші витрати в бітумки - це OSB плита, але пам'ятаємо, що це в свою чергу покращить шумо та теплоізоляцію.
3.Тепловтрати.
Метал по своїй суті є провідником, він швидко нагрівається та охолоджується. Бітумна черепиця - покрита базальтом, тобто кам'яною крошкою, яка прекрасно тримає тепло в приміщенні та не нагрівається в жарку погоду. Доведено що витрати на опалення взимку та на електрику влітку (використання кондиціонерів), в будинків що накриті металом окуповоють ту незначну різницю на якій було зекономлено при виборі покрівельного матеріалу, протягом 1-3 років.
4.Шумоізоляція.
Сучасне будівництво приватних будинків зазвичай розраховане на жилі мансардні кімнати, тобто жилі приміщення під дахом. Думаю кожен погодиться, що при атмосферних опадах таких, як дощ чи град - не дуже приємно слухати стукіт крапель по блясі відпочиваючи після важкого робочого дня.
5.Довговічність.
Почнемо з того, бітумна черепиця пішла з Канади. А в Канаді, як ми знаємо - клімат дуже схожий до Карпатського. Висока вологість, холодні зими, жарке вологе літо... Цей матеріал є основним покрівельним матеріалом не тільки в Канаді, Сша та в більшості європейських країнах, доречі в яких не знайти жодного будинка, що накритий металом. Звичайно бітум не іржавіє, прекрасно поводить себе при великих перепадах температур.  Нажаль більшіть так званих майстрів не рекомендують бітумну черепицю бо з нею щось може трапитись - вона розлізеться, обсипиться базальтовий гранулят та інше. Зазвичай метал швидше заіржавіє та злізе фарба ніж щось подібне трапиться з гнучкою черепицею. Тому на бітумні дахи гарантія завжди більша на десятки років і складає в середньому 20-60 років. 
6.Гарантійні обов'язки.
Як згадувалось у попередньому пункті гарантія може сягати до 60 років. Чим більше слоїв у черепиці ти гарантія довша, тому як двох та трьох-слойна черепиця має кращу гідроізоляцію та вітростійкість за рахунок вищої ваги. Наприклад Shinglas модель Континент - трьох-шарова черепиця з гарантією 60 років.
 Shinglas Континент
шинглас континент
Також виробник Шинглас - крім основної гарантії надає абсолютну, що включає в себе витрати на демонтаж пошкодженої та монтаж нової черепиці.
У випадку якщо ви хочете самостійно провести ці роботи, вартість робіт оплатиться вам особисто, тобто в цьому варіанті можна самому в себеж заробити :) .
Кожна нормальна людина розуміє що при таких гарантійних умовах, у випадках відшкодування неякісного матеріалу - можна просто збанкрутувати. А отже виробник не позволить собі використовувати неякісні матеріали для виготовлення бітумної черепиці.

Що краще бітумна черепиця чи металочерепиця?

Додаткові послуги