ДАХ-ЦЕНТР все для Даху та Утеплення

Правильний монтаж бітумної черепиці. Як класти бітумну черепицю?

У цій статті буде наведений приклад з інструкції по монтажу бітумної черепиці IKO.
Для початку треба підготувати дах, а саме основу для укладки бітумної черепиці. Основа має бути сухою, рівною, твердою та надійно прикріпленою. Для цього найкраще підходить OSB плита. Також така плита має бути обов'язково вологостійкою з товщиною від 100мм.
OSB 
 Для кращої ізоляції основи покрівлі від вологості використовують підкладочний матеріал, наприклад IKO Armourbase. Цей матеріал ідеально підходить для будь-яких дахів з кутом нахилу від 20 градусів. Якщо ж кут нахилу менший - використовують підкладку на бітумній основі. Якщо кут нахилу даху 85 і більше градусів, підкладку використовувати не обов'язково. Горизонтальне перекриття має складати 50 см, вертикальне - 30 см. Підкладочні килими завдяки своїй волокнистій структурі не пропускають вологість навіть у місцях кріплення.
Підкладочний килим (підкладка) IKO Armourbase
Слідуючим етапом буде - обробка єндови. Після монтажу підкладочного матеріалу, на місця єндови слід встановити єндовий килим IKO Armourvalley шириною 1м. Вертикальне перекриття має складати не менше 30см. Прибийте цвяхами єндовий килим з інтервалом 40 см, з відступом від країв - 2.5 см.
Єндовий килим IKO Armourvalley
Після того як єндовий килим встановлений, встановлюють капельники, вітрові та планки примикання, для того щоб захистити карнизни, фронтони там місця стиків (дотик крівлі до стіни або димоходу) від попадання вологи, а також для захисту від вітру. Такі планки виготовляються з металу певного розміру та кольору (вибираєте із взірців продавця). Розміри цих планок можуть бути різними, але близькі до таких:
розміри планок під бітумну черепицю
Коли всі металеві планки встановлені по карнизам встановлюється - старотова полоса. Вона може вирізатись із гонтів черепиці, обрізавши всі виступи - залишивши тільки смугу прямокутної форми. Для двохслойової черепиці IKO Cambridge існує вже готова стартова полоса Starter, щр зекономить ваші гроші та час.
Стартова полоса Starter для Cambridge
Після встановлення стартової смуги, починаємо встановлення бітумної черепиці. Її кріплення здійснюється з допомогою цвяхів з насічкою (кільця на вколо основи цвяху), для надійного монтажу. В залежності від моделі та виробника черепиці - необхідно кожну другу гонту розрізати на 1/2, 1/3 або 1/4 для того щоб кожний наступний ряд мав змогу сховати стики попереднього ряду черепиці. Переважно таку пораду виробники розміщають на упаковці з черепицею. У випадку якщо і там не знайшлось цієї інформації - дізнайтесь її у вашого продавця, попросивши інструкцію з монтажу.
правильний монтаж бітумної черепиці
У місцях карнизу, кріплення черепиці на вітрові, карнизні, планки примикання, а також у місцях де черепиця заходить на єндовий килим, необхідно додатково використовувати клей-мастику. Під час монтажу бітумної черепиці у холодну пору року, використання клею є обов'язковим по всій площі покрівлі. Клеї бувають у відрах або у тюбиках IKO (Plastal, Plastal Stick).
Мастики та клеї IKO Мастики та клеї IKO
Після того як ви дійшли до конька, потрібно згадати про вентиляцію. Вентиляція для такого виду покрівлі - життєво необхідна. При перепаді температур - частина вологи завжди буде затримуватись у покрівельному пирозі. Її обов'язково треба виводити. Це можна робити з допомогою конькової рулонної вентиляції  IKO Armourvent Multi, точкової вентиляції - аераторів, або ж з їхньої комбінації. Все залежить від площі та складності даху.
Вентиляційна система IKO Armourvent Multiаератори для бітумної черепиці
 Зверху по вентиляційній стрічці - набивається конькова черепиця. Для деяких моделей черепиці - продається вже готовий коньок, але для більшості - необхідно вирізати з гонтів власноруч.
коньок для бітумної черепиці
!!!!!!!!!СКАЧАТИ. Інструкція з монтажу бітумної черепиці Iko!!!!!!!!! 
Надіємось наша стаття, стане корисною для Вас, у випадку якоїсь неясності - телефонуйте нам, ми завжди раді допомогти своїм клієнтам кваліфікованою та правильною інформацією. Нижче ви зможете переглянути відео-інструкцію з монтажу бітумної черепиці IKO.
 
Яку черепицю варто купувати?

 Як класти бітумну черепицю? Інструкція з монтажу черепиці IKO.

Правильний монтаж бітумної черепиці. Як класти бітумну черепицю? Інструкція з монтажу

Додаткові послуги