ДАХ-ЦЕНТР ВСЕ ДЛЯ ДАХУ та Утеплення

Акційні пропозиції на наші товари:

Польська мінеральна вата Rockwool від 89 грн/м.кв.

Мінеральна вата Техноніколь  від 64 грн/м.кв.

Мінеральна вата IZOVAT від 62 грн/м.кв.

Польська клінкерна цегла ROBEN від 38 грн/шт.

Мансардне вікно Velux розміром 78*118 від 8500 грн/комплект.

Плита вологостіка OSB-3 Kronospan 9 мм - 379 грн/шт.

Пінопласт для утепення фасаду від 70 грн/м.кв.

Утеплені сходи на горище 70см*120см 3900 грн

Що вибрати в якості утеплювача? Мінвату чи пінопласт?

З цим питанням стикається кожна людина, яка вирішила утепляти свій будинок.  Отже візьмемо для порівняння основні властивості кожного з цих матеріалів, які допоможуть нам зробити правильний вибір.
Що краще пінопласт чи мінеральна вата (мінвата
1.Теплопровідність.
У пінопласту він в середньому складає 0.036 Вт/(м•К), у мінеральної вати в середньому - 0.038 Вт/(м•К). Різниця дуже незначна, а отже ця характеристика недопоможе зробити вибір.
 
2.Звукоізоляція.
Пінопласт фактично не поглинає посторонні звуки. Мінеральна вата є найкращим матеріалом для шумоізоляції. Мінвата з меншою щільність гарно поглинає повітряні шуми, а вата що має більшу щільність краще поглинає ударні шуми. Цей фактор є достатньо важливим у плані комфортного та спокійного життя.
 
3.Вогнестійкість.
Вогнестійкість це точно не пропінопласт. При меншому контакті з вогнем він загоряється немов сірник, а отже врятувати помешкання у випадку пожежі вактично нереально, так як з пінопластом вогонь поширюється з шаленою швидкістю. Мінеральна базальтова вата - це тверді гірські породи, а саме продукт виверження вулканів. А отже вона є негорючим матеріалом навіть при високих температурах, або протипожежним. Температура плавлення її складає більше ніж 1000 °С. Будинки утеплені ватою є безпечнішими. Також при високих температурах мінвата не виділяє токсичних смол на відміну від пінопласту.
 
4.Паропроникність.
Утеплюючи дах чи фасад, слід завжди пам'ятати ,що точка роси буде завжди збиратись в районі утеплювача. Пінопласт не має здатності дихати, а отже з часом починає пліснявіти та руйнувати надлишком вологості суміжні з ним матеріали. Мінеральна вата має високу паропроникність. Пара проходить між волокнами але не вбирається. Правильно змонтований утеплювач з мінвати - матиме термін служби - 50 років.
 
5.Щкідники.
Миші та щурі просто обожнюють пінопласт. А з такими сусідами важко спокійно жити. Мінеральна вата не придатна для життя для шкідників будь-якого роду.
 
6.Монтаж.
Швидший та простійший монтаж утеплення відбувається з пінопластом. При монтажі мінеральної вати слід використовувати респіратори, а також ізолювати шкіру спец-одягом від попадання волокон вати, що можуть викликати подразнення та алергічну реакцію.
 
7.Ціна.
Зазвичай базальтова вата дорожча за пінопласт, але все залежить від того які виробники кожного порівнювати. Якщо ж брати пінопласт та мінеральну вату однакової щільності то в окремих випадках пінопласт вийде значно дорочим. Наприклад: для утеплення фасаду використовують мінерально вату щільністю 135 кг/м3, або пінопласт щільністю 35 кг/м3. Звичайно що різниця в ціні буде значною, але й щільність відрізняється на 100 кг.
 
Висновок. Судячи з вище-перечислених порівняльних характеристик можна сміло говорити, що мінеральна вата є значно безпечнішим, комфортнішим, ефективнішим та довговічнішим матеріалом ніж пінопласт. У випадку швидкого і дешевого утеплення використовується пінопласт.
Чи варто економити на своїй безпеці та комфорті вибирати - Вам.
 
Мінеральна вата ТЕХНОНІКОЛЬмабуть найрозумнійший вибір для утеплення!
 
 

Що краще пінопласт чи мінеральна вата (мінвата)? Переваги та недоліки кожного.