ДАХ-ЦЕНТР все для Даху та Утеплення

Натуральна, ангобована чи глазурована черепиця? Що вибрати?

Цю статтю ми вирішили написати, для того щоб наші клієнти розуміли різницю між різними видами покриття натуральної керамічної черепиці.
Вся черепиця що виготовляється з глини, може виконуватись у одному з трьох видів покриття: натуральний (природній колір), ангобований та глазурований.
Натуральний природній колір черепиці - коричнево-червоний. Цей колір формується в процесі випікання за рахунок присутності в глині оксиду-заліза. З певним проміжком часу така черепиця покривається патиною і трішки темнішає. Її недоліком є відсутність покриття, в наслідок чого вона вбирає більше вологості.
натуральна черепиця
Ангоб або ангобована - це змішана з водою порошкова глина, в яку добавляються додаткові мінеральні речовини, що в процесі випікання утворюють потрібний відтінок. Ангоб наноситься на поверхню заготовки черепиці з розпилювача та випікається при температурі 1000оС. В ангобованої черепиці з часом забарвлення не зміниться. За рахунок того що це покриття виготовлене також з глини, коефіцієнт розтягування та звужування як самої черепиці так і ангоби будуть однаковими. В результаті цього така черепиця не буде розтріскуватись при різних температурних режимах. Також така продукція є найбільш продажною за рахунок співвідношення ціна/якість.
ангобована черепиця
Глазурована або глазурь -  склоподібне покриття, що наноситься на черепицю тонким слоєм перед випіканням, в процесі температурної обробки затвердіває та закріпляється на поверхні. Колір черепиці утворюється за рахунок іонів металу, що містяться у сплаві склоподібної маси.
Глазурована черепиця виглядає просто неперевершено, вона має шикарний блиск. Окрім естетичних переваг, у неї також висока водостійкість за рахунок закриття всіх порів глини. Також під час опадів у вигляді дощу вона чудово промивається. Недоліком такої черепиці є - висока ціна. 
глазурована черепиця
 При виборі натуральної черепиці також треба відштовхуватись від типу самої будівлі.

Натуральна, ангобована чи глазурована черепиця? Як вибрати?

Додаткові послуги