ДАХ-ЦЕНТР все для Даху та Утеплення

Правильний монтаж сайдинга.

Перед початком монтажу, необхідно підготувати поверхню будинку (для ріного монтажу рейок), а також втановити вертикальні дерев'янні рейки, до яких буде прикручуватись сайдинг. У випадку кривих стін - під обрешітку підкладаються дерев'яні прокладки потрібної товщини.
Якщо ви плануєте утепляти будинок, товщину обрешітки треба підбирати відповідно до розмірів утеплювача. Після встановлення теплоізоляції, зверху кріпиться вітробар'єр, і набивається контр-обрешітка.Стандартна рейка для монтажу сайдинга 4Х6 см, а відстань між ниви 30-40 см. Рейка має кріпитись шурупами до стіни з інтервалом 40см. Також всі дерев'янні елементи бажано обробити антисептиком.
обрешітка для монтажу сайдинга
Після цього встановлюється стартова та фінішна планки, віконні налічники, а також внутрішні та зовнішні кути. Між планками повинен бути тепловий зазор від 5 до 10 мм, в залежності від пори року та температури у яку ви проводите монтаж.
встановлення стартової планки сайдинга
Після того як планки встановлені, можна приступати до установки сайдингу. Він кріпиться до стартової планки, та монтується знизу - вверх. Для його кріплення використовуються оцинковані шурупи або цвяхи з великою шляпкою. Панель потрібно прикручувати з інтервалом 30 - 40 см.
монтаж вінілового сайдингу
При встановленні сайдинга слід пам'ятати про можливі теплові розширення його. Між панелями має залишатись тепловий зазор 4-6 мм, а в холодну пору року залишайте 9-10 мм. Також не слід прибивати або прикручувати саморіз або цвях до самого кінця. Між шляпкою саморіза і панеллю сайдингу повинен залишитись зазор приблизно - 1мм. Це небхідно для вільного розширення, стискування. Шуруп повинен бути розміщений в самому центрі дирки-кріплення сайдинга. Цвях повинен бути забитий прямо, тобто перпендикулярно обрешітці.
Кожна наступна(верхня) панель сайдинга, спочатку кріпиться до нижньої, після чого піднімається вгору, доки панелі не замкнуться.
Остання панель при потребі підрізається та з'єднується з фінішною планкою.
Відеоінструкція - монтаж сайдинга.

 Як правильно монтувати сайдинг? Інструкція (монтаж сайдинга).

Як правильно монтувати сайдинг? Іструкція з монтажу сайдингу

Додаткові послуги