ДАХ-ЦЕНТР все для Даху та Утеплення

Яку металочерепицю вибрати? Яка найкраща?

 
 Цим питанням завжди задається кожен - хто хоче накрити свій дах металочерепицею. У першу чергу слід розуміти, що така покрівля це метал, а в металі найголовніше - захист від корозії. На сьогоднішній день покрівельний ринок насичений різноманітним металом з вмістом цинку від 80 до 275 г/м.кв. Рекомендована кількість (мінімальна норма цинку) - 200 г/м.кв.
1.
 ДахЦентр-ІФ пропонує своїм клієнтам металочерепицю з вмістом цинку від 225 г/м.кв. До неї відносяться - бельгійська, польська, німецька, шведська металочерепиця , і до 275 г/м.кв. - фінська черепиця RuuKKi 
2.
Ще одним важливим моментом у виборі металевої крівлі являється, сама товщина металу. Вона коливається від 0.4 до 0.5 мм. Рекомендована мінімальна товщина - 0.45 мм (наприклад бельгійський метал). Такі метали як польський, німецький, шведський, англійський та фінський мають товщину - 0,5мм. Найкращий варіант коли з обох сторін сталевого листа нанесено однаковий слой цинку.
3.
У плані довговічності, також не малу роль відіграє саме полімерне покриття, інакше кажучи фарба а також напилення - поліестер (у народі відоме як глянц), а також матт-поліестер (подвійний матт). Якщо розглянути щераз такого виробника як RuuKKi - він виготовляє 4 види пориттів, а саме:
PE (поліестер), PEMA (поліестер матовий), Purex (пурекс), PUMA (маттпурал). Матові покриття завжди дорожчі тому, що більша товщина захисного покриття, також матт стійкіший до механічних пошкоджень (подряпин). В залежності від хімічного складу та вмісту захисного покриття надається гарантія. В середньому від 10 до 50 років на технічні властивості. 
 4.
Якістна металочерепиця - завжди буде мати маркування, в залежності відвиробника виталу воно вміщує назву бренду, штрихкод партії, також у дорожчих виробників - час та країна, що пресувала (гнула) метал.
маркування металочерепиці
5.
Стосовно добірних, комплектуючих елементів до металочерепиці, найкращим варіантом - купити все в комплекті с заводу, тому як обладнання там завжди проходить всі можливі перевірки та вчасно оновлюється, що вбереже вас від лишніх проблем на майбутні дестиліття.
 
Висновок: форма (хвиля) покрівлі не впливає на якість, тільки металопрофіль завдяки своїй формі буде дещо міцнішим, а також менш відходний, за рахунок того що його можна перевернути і доставити в любе потрібне місце на даху. А в цілому метал той самий. Яку черепицю вибрати? Яка краща? Краща з більшим вмістом цинку, більшою товщиною металу, маттовим покриттям, маркована і головне купляйте повну комплектацію даху безпосередньо у продавця, щоб уникнути неприємних моментів.
 
Першим заводом виробником металочерепиці був саме фінський фірми RuuKKi. Тому вони можуть впевнено заявляти про якість сировини так, як вони самі виливають сталь, наносять захисні покриття та пресують потрібну форму металочерепиці.
 металочерепиця ruukki

Поради при купівлі металочерепиці. Яку вибрати? Яка краща?

Додаткові послуги